Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Advent 2017

Advent a Kálvin Téri Általános Iskolában

 

A karácsony, az advent, minden évben közösségeket egybefogó, összekovácsoló esemény, s ennek tükrében, iskolánkban minden évben olyan programokat szervez nevelőtestületünk, hogy az ünnepre hangolódás betöltse e fontos küldetését.

Nemcsak koszorúink, iskolánk is díszbe öltözött az elmúlt hetekben, hiszen az adventnek az elmélyülés mellett az is egy fontos küldetése, hogy felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogasson az ünnepre készülődők számára.

Iskolai adventünk kínálatában nagy hangsúlyt kaptak a legkisebbeknek, az óvodásoknak és természetesen diákjainknak szóló programok és rendezvények, hiszen ők azok, akik számára ez az időszak igazán a varázslatról szól, ők örökítik majd tovább azt a jövőben, amit ma velünk, általunk megtanulnak, megismernek.

Programjaink voltak többek között mézeskalácssütés- és díszítés, adventi játszóház az óvodásoknak, karácsonyi koncertek, Mikulás ünnepségek, fenyődíszek készítése, projektnap is.

Az újévben pedig színház- és bábszínházlátogatás színesíti az alsósok hétköznapjait.

A karácsony előtti utolsó tanítási napok várva várt kedves búcsúeseménye az iskola karácsonyi koncertje. Ennek keretében iskolánk diákjai a várakozást még emelkedettebbé varázsoló énekekkel, táncokkal, drámaelőadásokkal és muzsikával hangoltak rá bennünket az ünnepre. Így decemberben az eddigiektől eltérően a nagy érdeklődésre való tekintettel, két alkalommal is megrendezésre került iskolánk karácsonyi koncertje, melyen valamennyi alsós és több felsős osztály is bemutatkozott. Tanítványaink és pedagógusaink örömünneppé változtatták ezt a két estét a közönség számára. A gyertyák fényénél felcsendülő közös ének átmelengette minden jelenlévő szívét.

Az adventi időszakban alsósaink immár hagyományőrző szándékkal járták a város intézményeit és rendezvényeit, hogy Betlehemes előadásukkal közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a karácsony békéjét.

Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták az óvodások érkezését december 8-án az iskola karácsonyi, ünnepi díszbe öltözött alsó tagozatos épületébe, ahol a tanító nénik sok érdekes programmal, kreatív kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal készültek, hogy boldoggá tegyék a délután díszvendégeit.

Pató Józsefné igazgatónő köszöntőjében kifejtette, kiemelkedően fontosnak tartja az ünnepvárás nyújtotta lélekemelő játszóház vissza-visszatérő lehetőségét, mert remek alkalmat teremt arra, hogy az ovisok közelebb kerüljenek a jövőben őket tanítókhoz, megismerjék az iskolai környezetet, barátságot kössenek társaikkal. Emellett Igazgatónő részletesen ismertette az iskolánk által nyújtott lehetőségeket, bemutatva az intézményben működő tehetségműhelyeket és elért eredményeinket.

Az iskolai élet nagymértékben eltér az óvodaitól, de az óvoda-iskola átmenet egész éves programjai hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek könnyedén tudják venni az akadályokat. A leendő iskolások számára elsősorban a lelki biztonság megteremtése a fontos, ami sok-sok közös beszélgetéssel, játékkal, és együtt töltött idővel érhető el.

Az alsós gyerekek meglepetéssel készültek az óvodásoknak, összeállításukkal elbűvölték a népes nézőközönséget. A mesejelenet, a tánc és a verses összeállítás mind illeszkedett az advent hangulatához, a tehetséges alsósok bepillantást engedtek a megjelent óvodásoknak és szüleiknek a Kálvin Téri Iskola nyújtotta színvonalas tehetséggondozás sokszínűségébe.

Az alsó tagozatos tanító nénik vezetésével az ügyes kezű ovisok megmutathatták, hogy milyen csodálatos és ötletes dolgokat lehet készíteni a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan. A feladatok, amelyekkel készültünk az apróságok számára, természetesen az óvodai foglalkozásokra épültek.

Szülők és csemetéik egyaránt megláthatták: nem lesz nehéz az iskolatáska a Kálvinban.

A megjelenteknek köszönjük az emlékezetes délutánt, s a Lurkó Kuckó keretein belül várunk minden kedves érdeklődőt januártól folytatódó délutáni foglalkozásainkra: Téli játszóház (január 11.), Farsangi mulatság (február 10.), Nyelvi foglalkozás (március 08.).

Iskolánk jelenlegi és leendő diákjainak és családjaiknak, valamint városunk valamennyi polgárának kívánunk békességben, szeretetben bővelkedő boldog újévet!

 

Dombi Katalin